Lutjebroek 3 oktober 1966

Ik ben Peter Buijsman en woon in West-Friesland met mijn vrouw en dochter. Ik werk bij de gemeente in mijn eigen woonplaats op de afdeling leefomgeving als gegevensbeheerder openbare ruimte sinds 1 januari 2015. Hiervoor heb ik bijna 25 jaar als vakbekwaam hovenier gewerkt bij dezelfde gemeente waarbij de ecologie in het beheer bij mijn de boventoon voerde. Met name in het snoeiseizoen hield ik rekening met het behouden en versterken van de biodiversiteit door tijdens het snoeien te zorgen voor soortbehoud van de beplanting.

Mijn website Zuiderwad Fotografie ging online op 1 juli 2018. De fotografie begon voor mijn in het analoge tijdperk begin jaren 80 van de vorige eeuw. Op een gegeven moment kon ik met mijn verdiende geld van het bollenrapen een spiegelreflexcamera kopen. Het werd de Cosina CT-7 waarmee ik veel heb gefotografeerd in Nederland en op vakanties in het buitenland.

Vanaf 2017 heb ik cursussen, masterclasses en workshops gevolgd en lees ik vele artikelen over de fotografie en raadpleeg regelmatig de informatie op het internet. Ook de vele outdoor websites zoek ik op voor interessante informatie en nieuwe inspiratie. Daarnaast bezoek ik de laatste twee jaar de fotografiebeurs in Nijkerk op de zaterdag én zondag vanwege de zeer interessante informatie tijdens de lezingen. Hier is bijgekomen het evenement van Nature Talks in Ede.

Tijdens mijn omzwervingen door de cultuur- en natuurlandschappen ben ik in mijn element en door de rust te vinden zie je de compositie voor de foto. Eenmaal thuis achter de computer moet het goed voelen met wat je hebt gefotografeerd. Haast en spoed is zelden scherp.

Nesbos Medemblik IJsselmeer
Zonsondergang Nesbos bij Medemblik
Het kind loopt vooraan de toekomst tegemoet en vraagt zich af wat wil ik later worden?

Hits: 14